Soezen met banketbakkersroom, overgoten met chocoladesaus

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    Voor de Soezen
  • 4 Ei
  • 15 g Suiker
  • Zout (Een snuifje)
  • 70 g Boter
  • 190 g Bloem
  • 1,9 dl Melk
  • Voor de Banketbakkersroom
  • 3,75 dl Melk
  • 2 Ei (...dooiers)
  • 70 g Suiker
  • 40 g Bloem
  • 1/2 Vanillestok
  • Voor de Chocoladesaus
  • 100 g Chocolade (Donkere (Fondant))
  • 1 el Honing
  • 2 el Water
Bereiding :
    De Soezen
  1. Melk met boter, zout en suiker zachtjes tegen het kookpunt brengen tot de boter gesmolten is.

  2. Gezeefde bloem in één keer toevoegen en met een spatel mengen. Het beslag even laten drogen zodat het een bol vormt. Laat daarna even afkoelen in een kom.

  3. Roer er één voor één de eieren door. Elk ei moet volledig opgenomen zijn.

  4. Boter een bakplaat in en bestuif het met bloem. Spuit het soezenbeslag met een spuitzak. (bewaar voldoende afstand)

  5. Bak gedurende 18 min. in een oven van 220°C. Opgepast : de oven pas na 10 min. openen.

  6. De Banketbakkersroom
  7. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen

  8. De eidooiers met de suiker witkloppen en daarna bloem bijvoegen.

  9. De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten; voortdurend met een klopper blijven mengen.

  10. Op een zacht vuurtje tot een homogene massa laten koken door voortdurend te roeren.

  11. De Chocoladesaus
  12. Smelt de chocolade “au bain marie” met daarin weinig water en 1 lepel honing.