Soepje van rosé-wijn met zomerfruit

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1/2 l Wijn (Zoete rosé...)
  • 1 Vanillestok
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 takje Tijm
  • 1 bladje Laurier
  • 100 g Suiker
  • 1 Pompelmoes (Roze...)
  • 1 Granaatappel
  • Aardbei
  • Perzik
  • 1 el Suiker (Bruine...)
  • Basilicum (Fijngesneden, verse...)
Bereiding :
  1. Verwarm de rosé samen met de vanille, rozemarijn, tijm en laurier. Laat een 20-tal min. trekken. Voeg de witte suiker toe en koel het mengsel in de koelkast gedurende minsten 4 uur.

  2. Snijd het fruit in grove brunoise en bestrooi ze met bruine suiker.

  3. Schik het fruit in een glaasje en giet er de koude soep over. Strooi er gehakte verse basilicum over.