Soepje van rode vruchten met gebrande merengue

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 g Fruit (Rood... (franboos, trosjesbes, aardbei, mertille, enz. Alternatief: appel, peer of pruim.)
  • 2 Ei (Wit van...)
  • 50 g Suiker
  • 1 Vanillestok
  • 1/2 Citroen
  • De Marinade
  • 3 dl Wijn (Rode...)
  • 1 dl Jenever
  • 1 dl water
  • 100 g Suiker
Bereiding :
  1. Maak een marinade : meng daarvoor alle ingrediënten. Verwarm het water tot de suiker is opgelost. Halveer het vanillestokje en haal de zaadjes eruit. Zaadjes + stokje worden gebruikt. De citroen uitpersen.

  2. Laat het fruit minimum 1 uur marineren in het vocht (het zachte fruit houden we tot bij het opdienen).

  3. Klop het eiwit half stijf en doe er suiker bij, klop verder tot het schuim in de pot blijft hangen wanneer men die omdraait.

  4. Vul 4 glazen met fruit en giet er het vocht bij. Werk af met een laagje eiwitschuim. Gebruik een bunsenbrander om de bovenkant lichtjes te bruinen.