Soepje van courgette en kokos met pittige zoetwatergarnalen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Courgette
  • 1 stengel Prei
  • 5 dl Bouillon (Kippen...)
  • 1 blik Kokosmelk
  • 8 Scampi
  • 8 Champignon
  • 10 g Gember (Verse...)
  • Kruidenmengsel (Pittig...)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Koriander
Bereiding :
  1. Pel de scampi’s, ontdoe ze van het darmkanaal en kruid ze met een pittige kruidenmix. Steek ze op een spiesje en houd ze apart.

  2. Spoel de courgettes en prei en snijd alles in middelgrote brunoise. Versnijd de gember. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe de groenten en gember erbij. Laat alles een 15-tal min. gaarkoken. Voeg er na gaartijd de kokosmelk aan toe en mix de soep grondig.

  3. Snijd de champignons in schijfjes en kook ze gaar in de soep. Bak de scampi’s.

  4. Verdeel de soep over 4 warme borden of kommetjes. Plaats er telkens een spiesje bij. Werk af met enkele blaadjes koriander.