Soepje van bospaddenstoelen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 80 g Champignon (Gedroogde Bospaddenstoelen)
  • 1 Prei
  • 2 Aardappel
  • 2 Ui
  • 3 el Boter
  • 2 el Mascarpone
  • 1 l Bouillon (Groentenbouillon)
  • 2 el Bloem
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Peterselie (Vers gesnipperd)
  • Safraan
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Laat de bospaddenstoelen een half uur weken in lauw water. Laat uitlekken, zet het weekwater opzij en laat bezinken.

  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de prei in ringetjes.

  5. Meng de mascarpone met de peterselie en de mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetlepel boter in een grote kookpot en bak de bospaddenstoelen gedurende 2 min. op een hevig vuur. Zet opzij.

  8. Smelt opnieuw 2 eetlepel boter in dezelfde kookpot en bak de uien glazig. Voeg de aardappelblokjes en de preiringetjes toe en bestrooi met de bloem. Roer goed om.

  9. Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. koken. Mix alles tot een gladde soep. Kruid met saffraan, peper en zout.

  10. Voeg 2 dl van het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) toe en de paddenstoelen zelf. Laat alles even opwarmen.

  11. Afwerking
  12. Verdeel de soep over de borden en lepel een koffielepel van het mascarponemengsel in het midden van elk bord.