Slaatje van gebakken rog, geglaceerde asperges, Parmezaan en pesto van rucola

KKEN ROG, GEGLACEERDE ASPERGES, PARMEZAAN EN PESTO VAN RUCOLA

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 Roggevleugel (ca. 300 g.)
  • 1 dl Olijfolie
  • 4 Asperge (Groene...)
  • 100 g Rucola
  • 2 teentjes Look
  • 50 g Kaas (Parmezaanse... + enkele schilfers als garnituur)
  • 30 g Pijnboompitten
  • 1 krop Sla
  • Balsamico (Enkele druppels...)
  • Basilicum (Verse...)
  • Toastbrood
Bereiding :
  1. Verwarm 0,5 dl olijfolie lichtjes en doe er 2 fijngesneden teentjes look bij. Laat minstens 2 uren trekken weg van het fornuis.

  2. Schil de witte asperges en breek het harde deel eraf. De groene asperges worden niet geschild, breek wel het harde deel eraf. Snijd de asperges in mooie lange staafjes.

  3. Snijd de korsten van het toastbrood en maak er kleine blokjes uit. Giet de olijfolie door een zeef in een braadpan en fruit hierin de broodkorstjes goudbruin. Pluk en spoel de salade.

  4. Mix de rucola, de gekonfijte look, Parmezaan en pijnboompitjes grondig. Doe er geleidelijk (koude) olijfolie bij tot je een gladde emulsie krijgt.

  5. Bak de in stukken gesneden roggevleugel mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de asperges.

  6. Meng de salade met balsamico en een scheutje olijfolie. Doe er de broodkorstjes en peper en zout bij.

  7. Maak een mooi torentje van de salade, leg de asperges errond en verdeel de roggevleugel erboven. Giet er enkele druppels pesto over. Werk af met Parmezaan schilfers en een takje verse basilicum.