Slaatje met geitenkaas, spekjes en honing

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Sla (Een assortiment met verschillende kleuren en vormen)
  • 4 Geitenkaas
  • 4 sneetjes Spek
  • 2 sneetjes Brood (Toast...)
  • 1 Ui (Rode)
  • 100 g Tomaat (Kerstomaatjes)
  • 8 Framboos (Of druiven)
  • Pijnboompitten
  • 2 Appel
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Honing
  • Peterselie (Blad...)
  • Peper
  • Zout
  • De Vinaigrette
  • 9 el Olijfolie
  • 6 el Azijn (Frambozen...)
  • 2 tl Honing
  • 2 el Frambozencoulis
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Maak van het toastbrood kleine blokjes en bak ze bruin in boter. Houd apart.

  2. Maak een vinaigrette : meng de ingrediënten en kruid voldoende met peper en zout.

  3. Kuis en spoel de salade voorzichtig en meng die in een kom. Voeg daarbij dunne schijfjes rode ajuin, de kerstomaatjes in 2 gesneden en de vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  4. Bruin de pijnboompitten in een warme pan zonder boter.

  5. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in 10 maantjes. Bak deze kort en krachtig in hete boter. Breng aan het einde op smaak met suiker en honing. Houd warm.

  6. Snijd de spekreepjes fijn en bak ze met de geitenkaasjes bruin

  7. Schik de salade op een bord, verdeel er enkele frambozen over. Strooi er de pijnboompitten, krokantjes en de spekjes over en leg het geitenkaasje in het midden.
    Versier met een takje groen..