Slaatje met asperges en spinazie

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 g Spinazie (Jonge...)
  • 100 g Asperge
  • 100 g Tomaat (kers...)
  • 1 bosje Radijs
  • Rucola (Enkele blaadjes)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Ei (Hardgekookt)
  • De Vinaigrette
  • 1 el Room (Zure...)
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Azijn (Cider...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. - Verwijder grotendeels de steeltjes van de spinazieblaadjes.
    - Snipper de rucola fijn.
    - Snij de radijzen in 4.
    - Snij de kerstomaten in 2.
    - Schil de verse asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de (diepgevroren) asperges gaar in lichtgezouten water, gedurende ± 10 min. Giet af en snij in stukjes van 3 cm.
    - Kook het ei hard.

  2. Bereiding:
  3. Meng de asperges, de spinazie, de rucola, de radijzen en de kerstomaten in een slakom en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

    Voeg het hardgekookt ei toe in partjes.

  4. Maak de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de ciderazijn en de zure room tot een homogene massa. Kruid met peper en zout.

  5. De Afwerking:
  6. Dien deze salade op als bijgerecht en geef er de vinaigrette apart bij.