Siroop van mandarijntjes met vanille-ijs

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Mandarijn
  • 2 dl Sinaasappel (Sap van...)
  • 75 g Suiker
  • 1 el Maïzena
  • 1 scheutje Mandarin Napoleon
  • IJs (Vanille...)
  • Amandel (...schilfers)
  • 1/2 Citroen
  • Munt
Bereiding :
  1. Pel de mandarijntjes en maak de partjes los. Snijd de pel van een halve mandarijn in een fijne julienne. Laat het appelsiensap, suiker en julienne gedurende 30 min. zachtjes inkoken (met maïzena gaat het vlugger) tot siroop en doe er de partjes bij. Laat nogmaals goed koken en werk af met een scheutje likeur en enkele druppels citroensap.

  2. Bruin de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Roer regelmatig; ze verbranden vlug.

  3. Verdeel de siroop over 4 warme diepe borden. Schep 4 bollen vanille-ijs, haal ze door de amandelschilfers en leg ze in het midden. Versier met een takje munt. Serveer onmiddellijk.