Sint-Jacobsvruchten op een knapperig groentebedje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 8 Sint Jacobsvrucht (8 grote of 12 kleinere)
  • 1 bosje Wortel (Jonge)
  • 2 stengels Prei (Wit van...)
  • 1 Sjalot
  • 1 el Boter
  • 2 el Kruidenvinaigrette
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Pel de sjalot en snipper hem fijn.

  2. Schil de worteltjes en snij ze in staafjes

  3. Snij de prei in ringetjes.

  4. Roerbak de groenten samen in 3 tot 5 minuten beetgaar in olie.

  5. Bestrijk de sint-Jacobs vruchten rondom lichtjes met olie en kruid ze met peper en zout.
    Rooster ze 3 tot 5 minuten aan elke kant.

  6. Verdeel de Sint-Jacob vruchten en de groenten over voorverwarmde borden.

  7. Lepel er een likje gekoelde kruidenvinaigrette bij.

  8. Tip
  9. Lekker met warme toast.