Scampi’s met witloof en appeltjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 600 g Scampi
  • 4 stronken Witloof
  • 1 bosje Lente-ui
  • 1 Appel (Jonagold)
  • 1 Citroen (sap van...)
  • 1 Brood (Wit voorgebakken stokbroodje)
  • 1 el Suiker (Riet...)
  • 1 tl Suiker
  • 1 el Olie (Arachide...)
  • 1 tl Marjolein (Gedroogde...)
  • 1 mespunt Peper (Cayenne...)
  • 1 mespunt Kaneel
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Pel de diepgevroren scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  2. Meng 2 eetl. citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en het kaneel. Doe dit zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  4. Snij de ongeschilde appel eerst in 4 en daarna in partjes van ± 1 cm. Besprenkel met de rest van het citroensap.

  5. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.

  6. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  9. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok. Voeg de scampi’s toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en haal de scampi’s uit de wok.

  10. Doe de appelschijfjes en het witloof in de wok. Strooi er de kristalsuiker over en roerbak 3 min.

  11. Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi’s toe. Roerbak 2 min.

  12. Voeg tot slot de lente-uitjes toe.

  13. Afwerking:
  14. Geef er het stokbrood bij.