Scampi’s met lookboter

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Scampi
  • Boter
  • 1 Ui
  • 1/2 Bosje Peterselie
  • 2 Tomaat (In blokjes)
  • 1 teentje Look
  • Peper
  • Zout
  • 1/2 Citroen
  • Stokbrood
  • De Lookboter
  • 500 gr Boter
  • 2 Sjalot
  • 1/2 Bosje Peterselie
  • 3 teentje Look
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Begin met de lookboter : snijd de sjalotten en look zeer fijn en hak de peterselie. Doe de boter (op kamertemperatuur) in een kom, samen met de ingrediënten. Roer alles goed om met een klopper of mixer. Kruid met peper en zout. Leg op aluminiumfolie een worstje boter en draai dit stevig dicht. Laat opstijven in de koelkast.

  2. Pel en ontdoe de scampi’s van hun darmkanaal. Snijd de ajuin en de look fijn en hak de peterselie. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snij die in blokjes.

  3. Doe alle ingrediënten samen in een kookpot en leg er enkele stukjes boter op. Kruid met peper en zout en laat dit rustig opwarmen tot de scampi’s gaar zijn.

  4. Serveer met een partje citroen, een takje groen en stokbrood.