Scampi’s met duivel-saus
Ingrediënten :
De Scampi's
De Spaans saus
Bereiding :
De Spaanse saus
-
Bak de grofgesneden ajuin, wortel en spek aan in boter. Voeg daarbij 1 el bloem en 2 el tomatenpuree + het vruchtvlees van de tomaat. Bevochtig met een ½ l visfumet. Doe er een kruidenboeket en een half teentje look bij en laat inkoken. Passeer door een zeef.
De Scampi's
-
Pel en ontdoe de scampi’s van het darmkanaal. Kruid en bak ze kort in olijfolie. Houd de scampi’s apart en bak de sjalotten in dezelfde pan. Deglaceer met ½ dl witte wijnazijn en roer hier 3 dl Spaanse saus door.
-
Laat de saus 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout en 1 tl Worcestersaus en wat cayennepeper. Doe er de scampi’s en 1 tomaat, in blokjes gesneden, bij.
-
Serveer in een diep bordje en werk af met peterselie en een takje groen.