Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi’s met curry

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de selder en de appel fijn.

  2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes.

  3. Pel de scampi en haal het darmkanaal eruit.

  4. Kruid de scampi met peper en zout.

  5. Smelt wat boter of bakmargarine in een bakpan.

  6. Wacht tot de boter goud bruin is en bak er de scampi’s in.

  7. Draai ze om en doe er de selder en appel bij.

  8. Blus met halve dl water, doe er wat groentebouillon bij en laat even inkoken.

  9. Doe er de  light room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus is ingedikt.

  10. Neem de pan van het vuur en meng de tomatenblokjes in de saus.

  11. Werk af met enkele takjes kervel.

  12. Serveer met wat pasta of brood.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.