Scampi’s met curry

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 16 Scampi
  • 1 stengel Selder
  • 1 Appel
  • 1 Tomaat
  • Curry (Kruiden)
  • Boter
  • 1 Bouillon (Groenten)
  • 1/2 Citroen
  • 1/2 dl Water
  • Kervel
  • Room (Light...)
Bereiding :
  1. Snij de selder en de appel fijn.

  2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes.

  3. Pel de scampi en haal het darmkanaal eruit.

  4. Kruid de scampi met peper en zout.

  5. Smelt wat boter of bakmargarine in een bakpan.

  6. Wacht tot de boter goud bruin is en bak er de scampi’s in.

  7. Draai ze om en doe er de selder en appel bij.

  8. Blus met halve dl water, doe er wat groentebouillon bij en laat even inkoken.

  9. Doe er de  light room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus is ingedikt.

  10. Neem de pan van het vuur en meng de tomatenblokjes in de saus.

  11. Werk af met enkele takjes kervel.

  12. Serveer met wat pasta of brood.