Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi’s met curry en mango

Scampi’s met curry en mango

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de scampi’s en haal de darmkanalen eruit.

  2. Verhit de boter in de wok en kruid met zout, peper en currypoeder.

  3. Bak de scampi’s hierin kort aan beide kanten aan.

  4. Snijd de courgette in blokjes en voeg die toe.

  5. Blus het geheel met het water, de room en de Knorr Finesse bouillon groente.

  6. Dompel de scampi’s niet onder!

  7. Schil de appel en de mango, snijd ze in heel kleine blokjes en voeg deze toe aan de scampi’s.

  8. De scampi’s zijn klaar wanneer de room opkookt.

  9. Serveer met gekookte rijst.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.