Scampigratin met broccoli

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 20 Scampi (Gepelde...)
  • 3 Lente-ui
  • 1 Broccoli
  • 1 Paprika (Rode Punt...)
  • 1/3 Bieslook (...plantje)
  • 1 teentje Look
  • 125 g Mascarpone
  • 60 g Kaas (Oude Italiaanse, geraspt)
  • 1 dl Room
  • 2 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  2. Snipper het knofl ook en het bieslook fijn.

  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 1 cm.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes, de paprika en de broccoli 10 min. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de groenten samen met de scampi’s over 4 individuele ovenschaaltjes.

  10. Meng de room met de mascarpone en het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met peper en zout. Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.

  11. Bak de scampigratins ± 25 min. In de voorverwarmde oven.