Scampi-slaatje met meloen-sausje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Sla (Gemengde slasoorten)
  • 16 Scampi
  • 1/2 Meloen (Rijpe...)
  • 1 dl Wijn (Zoete...)
  • 1 Ei (...dooier)
  • 2 el Azijn (Frambozen...)
  • 2 el Olijfolie
  • 4 el Yoghurt (Halfvolle, gesuikerde...)
  • Kruiden (Pikante...)
  • Peper
  • Zout
  • Boter
Bereiding :
  1. Schil en ontpit de meloen, mix ze samen met de zoete wijn tot een glad mengsel.

  2. Maak een vinaigrette met de eidooier, de frambozenazijn, de olie en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Pel de scampi’s, ontdoe ze van het darmkanaal en bak ze in de boter. Kruid met een pikante kruidenmengeling.

  4. Giet wat meloensaus in een bord, meng de vinaigrette door de sla en schik ze in het midden van het bord en leg er de scampi’s rond.