Scampi met curry en groene groenten
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wokpan.
-
Pel de scampi en bewaar de pantsers. Bak de scampi kort in de hete arachideolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Giet een extra scheutje arachideolie in de wok.
-
Bak de pantsers in de wok, gevolgd door grof gesneden de rode chilipeper.
-
Pel en snijd de sjalot en de teentjes look grof. Laat meebakken met de pantsers.
-
Schil een teen gember en rasp ze boven de wokpan.
-
Hak of snijd de stengel citroengras grof en laat meebakken in de wokpan.
-
Voeg er de currypasta en de kokosmelk aan toe en laat het geheel rustig pruttelen op het vuur.
-
Giet een scheutje arachideolie in een vuurvast pannetje.
-
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
-
Vul een kommetje met rijst en voeg de rijst toe aan de stovende sjalot, gevolgd door 2 kommetjes water (2 x de hoeveelheid van de rijst).
-
Schuif het pannetje in de oven tot de rijst gaar is.
-
Kook de boontjes en de sluimerwten gaar in gezouten water.
-
Zeef de currysaus.
-
Laat de diepvrieserwten meekoken met de boontjes en de sluimerwten.
-
Giet de groenten af als ze gaar zijn.
-
Doe de scampi opnieuw bij de currysaus en haal de gare rijst uit de oven.
-
Schep de rijst op een bord en leg er de groentjes bij. Doe er wat van de scampi-currysaus bij en werk het bord af met enkele plukjes koriander en krokante uitjes.