Scampi en zalm in brickdeeg met zoetzure Granny Smith

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 3 Brick-vellen
  • 16 Scampi
  • 75 g Zalm (Verse...)
  • 1/2 sneetje Zalm (Gerookte...)
  • 1/2 dl Room
  • 1/2 Appel (Granny Smith)
  • 1/2 Paprika (Rode...)
  • 1 tl Tomaat (...puree)
  • 1/2 dl Wijn (Witte...)
  • 30 g Suiker
  • Azijn (Enkele druppels witte...)
  • 400 g Sojascheuten
  • Sojasaus (Zoete...)
  • Peterselie
Bereiding :
  1. Mix de 2 soorten zalm met een keukenmixer. Doe er een scheutje room bij. Kruid voldoende met peper en zout en doe er fijngehakte peterselie bij. Houd apart.

  2. Schil de appel en de rode paprika en snijd ze in fijne brunoise. Voeg er tomatenpuree, witte wijn, suiker en azijn aan toe en kook de ingrediënten tot alles beetgaar is. Mix met de keukenmixer en houd apart.

  3. Leg het brickdeeg open op het werkblad en snij er 16 vierkantjes van 15 cm. uit. Wrijf de randen in met eigeel, leg er een scampi (gepeld en ontdarmt) en een koffielepel zalmmousse op. Kruid dit met peper en zout en rol dit voorzichtig en volledig dicht. Maak het deeg niet te nat en werk voorzichtig.

  4. Bak de sojascheuten in olijfolie, kruid ze goed. Werk af met 1 tl zoete sojasaus.

  5. Frituur de brickdeegjes op 180°C ongeveer 4 min. of bak ze gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180° c. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Leg de sojascheuten in het midden van een warm bord. Giet er 4 keer een beetje saus rond en leg daarop de scampi’s. Versier met een takje groen.