Salade van verse pasta met kokkels, zeebarbeel en olijfolie uit Piemonte

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 8 Barbeelfilet
  • 1 kg Kokkel (Gekookte...)
  • 80 g Pasta (Verse...)
  • 1/4 Prei (Wit van...)
  • 50 g Oesterzwam
  • 50 g Peultjes
  • 1 Tomaat
  • Basilicum
  • 30 g Boter
  • Tuinkers
  • 1 Sjalot
  • Olijfolie
  • Olie (Truffel...)
  • Olie (Arachide...)
  • Citroen (Sap van...)
  • Zout
  • Peper
  • Shiso
Bereiding :
  1. Snij preiwit, oesterzwammen en peultjes in fijne julienne en stoof deze kort aan in arachideolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.

  2. Mix de boter en een handvol tuinkers met een keukenrobot. Kruid met peper en zout en enkele druppels citroensap. Bewaar koel.

  3. Pel de tomaat, concasseer ze en meng ze met fijngesneden basilicum en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.

  5. Fruit een fijngesneden sjalot aan in ¾ arachide- en ¼ truffelolie, doe de kokkels en de groenten erbij en meng alles samen met de pasta.

  6. Kruid de zeebarbeel met peper en zout en bak ze in olijfolie in een anti-aanbak-pan. Bak eerst de velzijde, draai ze om en laat ze zachtjes gaar worden.

  7. Neem 4 warme diepe borden : schik de pasta in het midden, leg rondom 2 kleine quenellen tuinkersboter, 2 kleine hoopjes tomaat en 2 zeebarbeelfilets. Versier het gerecht met shiso.