Salade van sinaasappel met gekonfijte gember

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Sinaasappel (Bloed...)
  • 1 Sinaasappel (...zeste)
  • 2 Sinaasappel
  • 1 Pompelmoes (Roze...)
  • 1 Pompelmoes (Witte...)
  • 1 dl Water
  • 4 el Suiker (2 x 2 el)
  • 2 Gember (Stukjes)
  • 2 el Grenadine
  • 8 Druiven (Witte...)
  • Vanille-ijs
Bereiding :
  1. Snijd de zeste van 1 sinaasappel in zeer fijne julienne. Kook ze in 1 dl water, grenadine, 2 el suiker en 1 fijngehakt stukje gember. Laat alles gedurende 1 uur op een zacht vuurtje konfijten. Voeg indien nodig een scheutje water toe.

  2. Pel de bloedsinaasappel, de sinaasappels en de witte en roze pompelmoes “à vif” (-> met het mes schillen en ontdoen van het wit vruchtvlees en vliesjes). Doe alles in een kom en doe er suiker en de ontpitte en in twee gesneden druiven bij. Meng het overige fijngesneden stukje gember erbij.

  3. Schik de partjes fruit in een diep bord en verdeel het sap erover. Leg een bol vanille in het midden en garneer met de uitgelekte gekonfijte zestes.