Salade van rode kool met appel en zoete vinaigrette

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1/8 Rode Kool
  • 1 Appel
  • 50 g Rozijnen
  • 1/2 Ui
  • Eend (Gerookte... of kip of spek)
  • 1 takje Groen
  • Preischeuten
  • Stokbrood
  • De Vinaigrette
  • 5 el Olijfolie
  • 1 el Balsamico
  • 1 el Honing
  • 1 mespunt Kaneel
  • Zout
  • Peper
  • 1 el Pijnboompitten (Gebrande...)
Bereiding :
  1. Start met de vinaigrette : bruin de pijnboompitten lichtjes in een braadpan zonder vetstof. Doe alle ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout. Zoeter -> meer honig. Zuurder -> meer balsamico.

  2. Snijd de rode kool zeer fijn en spoel deze niet. Maak een julienne van de appel en ui.

  3. Doe alles (stap 2 en rozijnen) samen in een kom samen met de vinaigrette en roer dit goed om. Wanneer deze een dag op voorhand gemaakt is, worden appel en ui ook rood.

  4. Leg een beetje salade in het midden van een bord en verdeel het vlees er mooi rond. Werk af met een takje groen en preischeuten en serveer met stokbrood.