Salade met gerookte zalm, scampi’s, curry en ananas

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 16 Scampi
  • 2 Ananas (...schijven)
  • 4 sneetjes Zalm (Gerookte...)
  • 150 g Sla (Mesclun (jonge blaadjes)...)
  • Curry
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • 2 Aardbei
  • 1 bosje Peterselie (Platte...)
  • 1 bakje Prei (...scheuten)
  • 4 Grissini
  • Paprika (...poeder)
  • Sesamzaad
  • De curryvinaigrette
  • 1 dl Mayonaise
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Curry
  • 1 Cayennepeper (Mespunt)
  • Bouillon (Koude vlees...)
Bereiding :
  1. Ontdooi en pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en snij de scampi tot halfweg doormidden. Houd apart. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes.

  2. Maak de curryvinaigrette : meng de ingrediënten en maak de mayonaise lopend door er vleesbouillon bij te voegen.

  3. Dresseer de borden : plaats een dresseerring in het midden en vul deze met ananasblokjes, duw er de helft van de salade in en giet er 1 lepel vinaigrette op. Leg er een sneetje zalm op en de rest van de salade.   Verwijder voorzichtig de dresseerring.

  4. Bak de scampi's kort en krachtig in boter. Kruid ze voldoende met pezo en een snuifje curry.

  5. De Afwerking
  6. Maak 4 gele puntjes met curryvinaigrette rond de salade en leg daar telkens een scampi op. Leg tussen elke scampi een schijfje aardbei. Werk de salade af met een grissinistokje, preischeuten en platte peterselie. Strooi een weinig paprikapoeder op het bord tesamen met wat sesamzaadjes.