Salade ‘folle’ royal met Kreeft ‘en belle-vue’

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Court-bouillon
  • 6 l Water
  • 4 Ui
  • 4 Wortel
  • 4 stengels Selder
  • 5 el Zout
  • 3 el Peper (Gebroken...)
  • 1/2 tl Cayennepeper
  • 1/2 Citroen
  • 1/2 Sinaasappel
  • 2 takjes Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • De Vinaigrette
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Olie (Noten...)
  • 1 el Azijn (Witte wijn...)
  • Peper
  • Zout
  • En Verder...
  • Sla (Assortiment: Rucola, Frisee, Eikenblad...)
  • 1 Tomaat
  • 1 Ei
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 tl Mosterd
  • 1 dl Olie (Maïskiem...)
  • Citroen (Sap van)
  • Peper
  • Zout
  • 1 scheutje Whisky
  • 2 el Ketchup
  • 1 mespunt Cayennepeper
Bereiding :
  1. Kook de kreeft in een kokende court-bouillon. Laat de kreeft afkoelen in de bouillon (terug opwarmen in kokende bouillon).

  2. Kuis de salade en maak 1 dl mayonaise. Maak van de helft van de mayonaise cocktailsaus. Pel de tomaten en kook de eieren. Snijd de kreeft in twee en breek de scharen (décortiquer), verwijder het darmkanaal en de maag.

  3. Schik ½ kreeftje per persoon op het bord en versier met tomaten en eieren. Geef er mayonaise en cocktailsaus bij.