Rundvleesreepjes in een pittig sausje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 225 g Biefstuk (Lenden...)
  • 1 el Sojasaus (Lichte...)
  • 1 el Sojasaus (Donkere...)
  • 1 el Rijstwijn (of Medium Sherry)
  • 1 tl Suiker (Donkerbruine basterd... of kristal...)
  • 6 el Olie (Plantaardige...)
  • 1 Ui
  • 2,5 cm Gember
  • 2 Wortel
  • 2 Pepertje (Chili...)
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. - Snij de ui in dunne ringen
    - Schil en rasp de gemberwortel
    - Snij de wortels in julienne
    - Verwijder de zaadjes uit de chilipepers en snij ze fijn

  2. Bereiding:
  3. Snijd het goed gekoelde vlees met een scherp mes in dunne plakjes. Snijd elke plak in dunne reepjes.

  4. Meng in een kom de lichte en de donkere sojasaus met de rijstwijn of sherry en suiker. Voeg de reepjes vlees toe en roer goed (het vlees moet gelijkmatig bedekt zijn met de marinade).

  5. Verhit de helft van de olie in de wok. Roerbak de uit en gember 3 à 4 min. en schep het mengsel op een bord. Roerbak de wortel 3 à 4 min. tot hij iets zacht begint te worden. Schep hem op een bord en houd warm.

  6. Verhit de rest van de olie . Voeg het vlees en de marinade toe en daarna de chilipepers.

  7. Roerbak het vlees gedurende 2 min. op hoog vuur en voeg de zojuist gebakken ui en gember toe en roerbak alles nog 1 minuut verder.

  8. Breng het vlees op smaak met pezo. Dek de wok af en laat alles nog 1/2 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Schep het vlees in 2 kommen en voeg de reepjes wortel toe. Garneer met de verse bieslook