Rundvlees in de wok met groenten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 600 g Rundsvlees
  • 1 Courgette
  • 3 Wortel
  • 100 g Peultjes
  • Broccoli (Roosjes)
  • 1 Paprika (Rode)
  • 2 el Honing
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 4 el Sojasaus
  • 2 el Sherry
  • 1 teentje Look
  • 2 cm Gember
  • Roerbakmie (of Rijst)
  • Olie (Arachide...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Snij het vlees in dunne reepjes.

  2. Maak een mengsel van 1 el balsamicoazijn, 1 el honing en 1 el sojasaus en het fijngehakt teentje look.

  3. Laat de stukjes vlees even marineren in dit mengsel.

  4. Snij de wortelen en de courgette in balkjes van 1 cm. bij 5 cm.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes.

  6. Snij de paprika in dunne reepjes.

  7. Blancheer de wortelen gedurende 5 min.

  8. Verhit wat olie in de wok.

  9. Voeg het vlees toe en laat aanbakken.

  10. Verwijder het vlees en bak de groenten in de wok, samen met de geschilde en fijngehakte gember. Blijf voortdurend roeren tot de groenten bijna gaar zijn.

  11. Verwijder de groenten. (Hou de groenten en het vlees warm).

  12. Blus de pan met de overige balsamicoazijn (=1 el), de overige honing (=1el), de overige sojasaus (=3 el) en de sherry. Laat even opkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  13. Serveer met roerbakmie of rijst.