Rundvlees in de wok met groenten
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Snij het vlees in dunne reepjes.
-
Maak een mengsel van 1 el balsamicoazijn, 1 el honing en 1 el sojasaus en het fijngehakt teentje look.
-
Laat de stukjes vlees even marineren in dit mengsel.
-
Snij de wortelen en de courgette in balkjes van 1 cm. bij 5 cm.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Snij de paprika in dunne reepjes.
-
Blancheer de wortelen gedurende 5 min.
-
Verhit wat olie in de wok.
-
Voeg het vlees toe en laat aanbakken.
-
Verwijder het vlees en bak de groenten in de wok, samen met de geschilde en fijngehakte gember. Blijf voortdurend roeren tot de groenten bijna gaar zijn.
-
Verwijder de groenten. (Hou de groenten en het vlees warm).
-
Blus de pan met de overige balsamicoazijn (=1 el), de overige honing (=1el), de overige sojasaus (=3 el) en de sherry. Laat even opkoken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer met roerbakmie of rijst.