Rundsteak met gebakken champignons en notensalade

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Rundssteak (Ca. 200 g / persoon)
  • 500 g Champignon
  • 50 g Boter
  • 1 krop Sla (Frisee...)
  • 1 bosje Rucola
  • 10 Radijs
  • Amandel (...schilfers)
  • 1 Sjalot
  • Olie (Noten...)
  • Azijn (Sherry...)
  • Peper
  • Zout
  • 300 g Aardappel
Bereiding :
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Laat ze gaar koken en koel meteen af.

  2. Maak eerst de vinaigrette : meng een fijngesneden sjalotje met de notenolie en sherryazijn. Kruiden met peper en zout.

  3. Kuis de friseesla en rucola, spoel ze en doe ze samen met de fijngesneden radijzen.

  4. Bak de steaks kort maar hevig in een pan(let op de bakwijze), hou ze warm en doe hetzelfde met de in schijfjes gesneden champignons.

  5. Doe de salade onder de vinaigrette en plaats een toefje op het bord. Leg de steak ernaast en overgiet met de champignons. Werk af met amandelschilfers.