Runderlende gebraiseerd in rode wijn

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 kg Runderlende
  • 4 sneetjes Ontbijtspek (of prosciutto)
  • Rozemarijn
  • Bindtouw
  • 2 teentjes Look
  • Olijfolie
  • 2 Ui
  • 1/2 Courgette
  • 1 bosje Lente-ui
  • Tomaat (Kers...)
  • 1/2 Aubergine
  • Olijf
  • 400 g Tomaat (...blokjes)
  • Pasta
  • 2 el Pesto (Groene...)
  • 100 g Ricotta
  • Kaas (Parmezaanse...)
Bereiding :
  1. Maak rondom een aantal inkepingen in het vlees en duw er plakjes knoflook in. Kruid met peper en zout en rozemarijn. Leg de sneetjes prosciutto open op het werkblad, leg het vlees erop en pak het in met bindtouw.

  2. Pel de uien en snijd die met de lente-uitjes (houd het groene gedeelte als garnituur) in ringen. Snijd de courgette en aubergine in grove brunoise. Halveer de kerstomaatjes.

  3. Bak het vlees in olijfolie mooi bruin (de ham kan een beetje loskomen). Haal het vlees eruit en stoof de groenten aan in dezelfde pan. Doe er look, olijven, rozemarijn en tomatenblokjes bij. Laat 10 min. pruttelen en plaats dit, samen met het vlees, in een voorverwarmde oven van 180°C braiseren (+/- 15 min.).

  4. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet door een vergiet en roer er groene pesto en ricotta door.

  5. Ontdoe het vlees van het touw en snijd het in plakjes van 1 cm. Serveer het met pasta en versgeraspte Parmezaan.