Runderbouillonsoep met groentebrunoise

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 gr Ui
  • 100 gr Wortel
  • 100 gr Knolselder
  • 100 gr Prei
  • 1/2 Bosje Peterselie
  • 1,5 l Bouillon (Vlees...)
  • Boter
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  • 1 Tomaat
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Snijd de groenten in dobbelsteentjes van 2 mm. (brunoise).

  2. De groentedobbelsteentjes lichtjes aanstoven in boter zonder te kleuren.

  3. Met vleesbouillon bevochtigen.

  4. Kruidenboeket toevoegen.

  5. Gedurende 20 min. zachtjes laten gaarkoken en laurierblad verwijderen.

  6. Bak het stokbrood af gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° C.

  7. Op smaak brengen met peper en zout en afwerken met grof gehakte peterselie en kleine blokjes tomaat.