Rozijnenbrood

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Rozijnenbrood

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de rozijnen met wat bloem.

  2. Doe de overige bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.

  3. Los de gist op in wat lauwe vloeistof met de suiker.  Doe de opgeloste gist in het kuiltje en meng de opgeloste gist met wat bloem.

  4. Voeg de eieren en de boter toe en kneed tot een homogene massa.

  5. Voeg de rozijnen toe en kneed verder tot de rozijnen goed verdeeld zijn.

  6. Laat het deeg afgedekt rijzen tot het verdubbeld is in volume.

  7. Kneed het deeg opnieuw, leg het in de bakvorm en laat het opnieuw rijzen tot het dubbele volume.

  8. Bestrijk het deeg bovenaan met water en bak op 225° C gedurende ca. 1 uur.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *