Rozijnenbrood 2

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 gr Bloem (bvb. Luxebrood Aveve)
  • 16 gr Gist (Verse... of 8 gr. droge...)
  • 15 gr Boter
  • 10 gr Zout
  • 300 mll Water
  • Rozijnen (Hoeveelheid = eigen keuze (bvb. 200 g))
Bereiding :
  1. Los de gist op in een beetje water en vul daarna bij tot de voorgeschreven hoeveelheid (300 ml). Indien droge gist ,mag men maar 8gr gebruiken

  2. Voeg alle ingrediënten (zonder de rozijnen) samen en kneed tot een soepel deeg of kneed in een kneedmachine (ongeveer 20 min)

  3. Dek af en laat de deeg 40 min rijzen in een verwarmde oven van 35 graden .

  4. Na de eerste rijzing kneed je het deeg terug en voeg er de rozijnen aan toe . - -Bol op en leg in een broodvorm.

  5. Dek terug af en laat terug 40 min rijzen in de oven (35 graden ).

  6. Haal het deeg uit de oven en laat nog even afgedekt staan .

  7. Verwarm de oven nu op 220 graden en bak het brood in 30 min mooi bruin (onderste richel ).

  8. Na bakken , ontvormen en laten afkoelen op rooster .