Romige scampi met champignons

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 el Olijfolie
  • 40 g Boter
  • 2 Sjalot (Fijngesneden)
  • 200 g Champignon (Gehalveerd)
  • 250 g Rijst (10 min... (2 builtjes))
  • 3 dl Bouillon (Vis...)
  • 1/2 dl Room
  • 1 el Peterselie (Fijngehakt)
  • 24 Scampi
  • Zout
  • Peper
  • Basilicum
Bereiding :
  1. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking.

  2. Verhit de helft van de olie en de boter in een stoofpan.

  3. Laat de sjalotjes en de champignons 3-4 min. fruiten.

  4. Voeg de rijst toe.

  5. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook.

  6. Zet het vuur uit en roer de room en de peterselie erdoor.

  7. Schep de roomsaus bij de rijst en roer.

  8. Bak de rauwe scampi gaar in olijfolie (3-4 min).

  9. Leg de scampi op de rijst en serveer het gerecht met basilicum als garnering.