Romige ovenschotel met kip en broccoli

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Broccoli (400 g roosjes)
  • 200 g Kippenfilet
  • 1 Ui
  • 500 g Aardappel
  • 1 potje Kaas (Boursin met kruiden)
  • Kaas (Geraspte...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes. Kook de plakjes aardappel ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn.

  3. Kook ook de broccoliroosjes ongeveer 10 minuten.

  4. Snipper de ui en snijd de kip in stukjes.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom bruin met een snufje zout en peper. Voeg daarna de ui toe en bak de ui een paar minuten mee. Voeg vervolgens de boursin toe en meng alles goed door elkaar.  Als het geheel iets te ‘droog’ is, kun je nog een beetje melk toevoegen.

  6. Als de boursin is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je ook de broccoli en aardappelplakjes toe.

  7. Meng alles voorzichtig door elkaar en schep in een ovenschaal.

  8. Verdeel wat geraspte kaas over de ovenschotel en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

  9. Tip:
  10. Ook lekker met bloemkool in plaats van broccoli.