Roggevleugel gevuld met groenten julienne, sausje van witte wijn

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • Roggevleugel (180 g per persoon)
  • 1 Wortel
  • 4 stengels Selder
  • 1 stengel Prei
  • 1/2 Courgette
  • 1 Sjalot (Fijngesneden...)
  • 1 dl Wijn (Witte...)
  • 2 dl Room
  • 4 Aardappel (Middelgrote...)
  • De Visfumet
  • 1/2 Ui
  • 2 stengels Selder
  • 500 g Visafval
  • 1/4 Citroen (Zonder pel)
  • Champignon (Enkele...)
  • 1 l Water
  • Peperbolletjes (Witte...)
  • Zout
  • Kruidenboeket
Bereiding :
  1. Start met de visfumet : Snijd ajuin en selder fijn en doe de helft in een kookpot. Leg daar de gespoelde visafval bovenop, daarboven enkele champignons en eindigen met de rest van het groen. Doe er nog de citroen, een kruidenboeket, peperbollen en zout bij en laat alles met 1 liter water rustig koken onder een deksel. Passeer door een zeef.

  2. Maak de aardappelen klaar naar keuze.

  3. Snijd een julienne van de groenten en kook die beetgaar in gezouten water. Fileer de roggevleugels, kruid ze met peper en zout en vul ze op met de groenten julienne. Laat 1 dl witte wijn en 2 dl visfumet samen tot de helft inkoken met de fijngesneden sjalotten. Doe er 2 dl room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  4. In een braadpan verwarmen we 3 dl visfumet. Daarin leggen we de roggevleugels. We laten die rustig gaar worden op een niet te hoog vuur (10 min.) onder een deksel.

  5. We gieten enkele lepels saus in het midden van het bord, plaatsen daar de vis in en leggen de aardappelen er rond. Versier met wat groen.