Roggevleugel gevuld met groenten julienne, sausje van witte wijn

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Roggevleugel gevuld met groenten julienne, sausje van witte wijn

Ingrediënten :

De Visfumet

Bereiding :

  1. Start met de visfumet : Snijd ajuin en selder fijn en doe de helft in een kookpot. Leg daar de gespoelde visafval bovenop, daarboven enkele champignons en eindigen met de rest van het groen. Doe er nog de citroen, een kruidenboeket, peperbollen en zout bij en laat alles met 1 liter water rustig koken onder een deksel. Passeer door een zeef.

  2. Maak de aardappelen klaar naar keuze.

  3. Snijd een julienne van de groenten en kook die beetgaar in gezouten water. Fileer de roggevleugels, kruid ze met peper en zout en vul ze op met de groenten julienne. Laat 1 dl witte wijn en 2 dl visfumet samen tot de helft inkoken met de fijngesneden sjalotten. Doe er 2 dl room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  4. In een braadpan verwarmen we 3 dl visfumet. Daarin leggen we de roggevleugels. We laten die rustig gaar worden op een niet te hoog vuur (10 min.) onder een deksel.

  5. We gieten enkele lepels saus in het midden van het bord, plaatsen daar de vis in en leggen de aardappelen er rond. Versier met wat groen.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *