Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Roggevleugel gevuld met groenten julienne, sausje van witte wijn

Ingrediënten :

De Visfumet

Bereiding :

  1. Start met de visfumet : Snijd ajuin en selder fijn en doe de helft in een kookpot. Leg daar de gespoelde visafval bovenop, daarboven enkele champignons en eindigen met de rest van het groen. Doe er nog de citroen, een kruidenboeket, peperbollen en zout bij en laat alles met 1 liter water rustig koken onder een deksel. Passeer door een zeef.

  2. Maak de aardappelen klaar naar keuze.

  3. Snijd een julienne van de groenten en kook die beetgaar in gezouten water. Fileer de roggevleugels, kruid ze met peper en zout en vul ze op met de groenten julienne. Laat 1 dl witte wijn en 2 dl visfumet samen tot de helft inkoken met de fijngesneden sjalotten. Doe er 2 dl room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  4. In een braadpan verwarmen we 3 dl visfumet. Daarin leggen we de roggevleugels. We laten die rustig gaar worden op een niet te hoog vuur (10 min.) onder een deksel.

  5. We gieten enkele lepels saus in het midden van het bord, plaatsen daar de vis in en leggen de aardappelen er rond. Versier met wat groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.