Rivierkreeftjes met golden, mango, en mergpompoen in een vanillesaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Court-bouillon
  • 1 stengel Selder
  • 1 Ui
  • 1 dl Wijn (Witte...)
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  • Peper (Cayenne...)
  • En Verder...
  • 8 Rivierkreeft (Per persoon)
  • 1/4 Pompoen (Merg...)
  • 1 Tomaat
  • 1/2 Appel
  • 1/2 Mango
  • 1 Vanillestok
  • 4 dl Room
  • 1/2 Citroen
  • Olijfolie
  • Groen (Versiering)
Bereiding :
    De Court-bouillon
  1. Maak een court-bouillon met fijngesneden selder en ui, tijm, laurier, witte wijn, 2 l water, cayennepeper en peper en zout.

  2. En Verder...
  3. Haal het darmkanaal uit de rivierkreeftjes en kook ze 3 min. in de court-bouillon. Laat afkoelen uit het kookvocht.

  4. Neem een braadpan, giet er de room in en voeg er een opengesneden vanillestokje aan toe. Kruid voldoende met peper en zout. Laat voor de helft inkoken en daarna volledig afkoelen.

  5. Ontvel de tomaat en concasseer ze fijn. Schil de halve mango en maak er een fijne brunoise van. Doe hetzelfde met de appel en de mergpompoen. Neem 4 gelijke porties en pers er enkele druppels citroensap over.

  6. Haal de pantsers van de staartjes (houd 4 kreeftjes over) en fruit ze heel kort in weinig olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Vul 4 wijnglazen met de groentenbrunoise en giet er vanillesaus over. Schik de staartjes op de brunoise. Versier met een takje groen en hang één kreeftje decoratief aan het glas. Plaats min. 1 uur in de koelkast.