Rijsttaart met slagroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Bladerdeeg (Vel...)
  • Fruit (eventueel geconfijt)
  • 2 el Rum
  • 7 dl Melk
  • 1/2 Vanillestok
  • 150 g Rijst (Rondkorrelige...)
  • Zout (Een snuifje...)
  • 100 g Suiker
  • 2 Ei
  • 1 dl Room (Opgeklopte...)
  • 30 g Boter
  • Suiker
  • 1 dl Room (Opgeklopte...)
  • 30 g Suiker (Voor garnituur.)
Bereiding :
  1. Snijd het gekonfijte fruit in kleine blokjes en laat het weken in rum

  2. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Spoel de rijst en doe deze bij de melk met een snuifje zout en de suiker. Laat dit ongeveer 30 min. zachtjes koken onder een deksel. Roer af en toe.

  3. Laat de gare rijst wat afkoelen, voeg er dan al roerend 2 losgeklopte eieren aan toe, daarna ½ dl opgeklopte room en de gekonfijte vruchten.

  4. Beboter een taartvorm, leg er het bladerdeeg in en prik de bodem in met een vork. Doe de rijstpap erin, besprenkel met gesmolten boter en strooi er kristalsuiker over. Bak de taart 30 min. in een oven van 180° C.

  5. Dien lauwwarm of koud op met een toefje slagroom.