Ribbetjes en hun marinade op de barbeque

Kookmethode
Land van herkomst
Ingrediënten :
  • 100 mll Honing (Vloeibare...)
  • 60 g Tomaat (Tomatenketchup)
  • 30 mll Vissaus
  • 30 g Mosterd
  • 20 mll Sojasaus
  • 30 mll Citroen (Sap van...)
  • 3 g Vijfkruiden (...poeder)
  • 5 g Maïszetmeel
  • 1 teentje Look
  • 12 g Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Het maïszetmeel mengen met het 5-kruidenpoeder.

  2. Het citroensap toevoegen en eronder mengen.

  3. De overige ingrediënten toevoegen en alles mengen tot een homogene massa.

  4. Laat de ribben gedurende enkele uren marineren.

  5. Gedurende 40 min. bakken in de oven (omkeren na 20 min.) en dadelijk serveren.

  6. Tip
  7. − Deze marinade kan vooraf gemaakt worden en is enkele maanden houdbaar in de koelkast.
    − Ribben op de barbecue: Laat de gebakken ribben afkoelen. Opwarmen op de barbecue (voorzichtig voor het
    verbranden).