Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ribbetjes en hun marinade op de barbeque

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Het maïszetmeel mengen met het 5-kruidenpoeder.

  2. Het citroensap toevoegen en eronder mengen.

  3. De overige ingrediënten toevoegen en alles mengen tot een homogene massa.

  4. Laat de ribben gedurende enkele uren marineren.

  5. Gedurende 40 min. bakken in de oven (omkeren na 20 min.) en dadelijk serveren.

Tip

  1. − Deze marinade kan vooraf gemaakt worden en is enkele maanden houdbaar in de koelkast.
    − Ribben op de barbecue: Laat de gebakken ribben afkoelen. Opwarmen op de barbecue (voorzichtig voor het
    verbranden).

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.