Quiche Lorraine met prei

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Bladerdeeg (vel...)
  • 200 g Spek (Gerookt...)
  • 2 stengels Prei
  • 100 g Kaas (Gruyère)
  • 4 Ei
  • 3 dl Room
  • 1 dl Melk
Bereiding :
  1. Boter de taartvorm in of gebruik het boterpapier uit de verpakking. Leg het deeg voorzichtig in de vorm en druk die lichtjes aan. Doorprik het met een vork om het rijzen tegen te gaan. Snij het overtollige deeg aan de zijkant weg.

  2. Ontdoe het spek van kraakbeen en snij het in korte reepjes. Spoel de prei en snij die in halve fijne ringen. Bak de spek aan in weinig boter en voeg de prei er na 5 min. bij. Bak tot de prei beetgaar is.

  3. Meng de eieren, room, melk en de helft van de gruyèrekaas en breng op smaak met peper en zout (denk aan het zout van het spek) en nootmuskaat.

  4. Beleg het deeg met de gebakken spekreepjes en de prei en giet er de mengeling over.

  5. De quiche in een oven van 200° C. gedurende ongeveer 30 min. gaarbakken.

  6. Strooi er na halve gaartijd de rest van de gruyère over om een gebakken korst te bekomen.

  7. Haal de quiche uit zijn vorm en verdeel in porties. Serveer er eventueel een salade bij.