Pompoensoufflé met kaneel en bosvruchten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 200 g Pompoen (...vlees)
  • 15 g Boter
  • 25 g Bloem
  • 1 mespunt Kaneel
  • 1 dl Melk (Halfvolle...)
  • 3 Ei (...dooiers)
  • 1 tl Maïzena
  • 50 g Suiker
  • 1 scheutje Amaretto
  • 4 Ei (Wit van...)
  • 50 g Fruit (Rood.. diepvries)
  • 1 el Suiker (Poeder...)
  • 1/4 Vanille (...stokje)
  • 1 Citroen (Sap van...)
  • 1 scheutje Crème de Cassis
Bereiding :
  1. Snij het pompoenvlees in blokjes en kook deze gaar. Pureer en laat afkoelen.

  2. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem en de kaneel toe. Voeg de melk erbij als voor een bechamel. Laat nog 5 min. zachtjes koken en laat afkoelen.

  3. Roer de maïzena en de suiker door de eidooiers. Voeg de pompoenpuree, de bechamel en de amaretto toe.

  4. Sla de eiwitten stijf en spatel deze door het mengsel. Verdeel alles over 4 vormpjes en plaats die gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200° C.

  5. Coulis : verwarm het fruit met suiker, vanille en enkele druppels citroensap. Duw de vruchten door een zeef en breng op smaak met crème de cassis.

  6. Plaats de vormpjes op een bord en giet er een beetje coulis over. Serveer onmiddellijk.