Pompoensoufflé met kaneel en bosvruchten
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Snij het pompoenvlees in blokjes en kook deze gaar. Pureer en laat afkoelen.
-
Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem en de kaneel toe. Voeg de melk erbij als voor een bechamel. Laat nog 5 min. zachtjes koken en laat afkoelen.
-
Roer de maïzena en de suiker door de eidooiers. Voeg de pompoenpuree, de bechamel en de amaretto toe.
-
Sla de eiwitten stijf en spatel deze door het mengsel. Verdeel alles over 4 vormpjes en plaats die gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200° C.
-
Coulis : verwarm het fruit met suiker, vanille en enkele druppels citroensap. Duw de vruchten door een zeef en breng op smaak met crème de cassis.
-
Plaats de vormpjes op een bord en giet er een beetje coulis over. Serveer onmiddellijk.