Pompoencurry

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 400 g Kippenfilet
  • 200 g Rijst (Basmatirijst)
  • 400 g Pompoen
  • 300 g Wortel
  • 50 g Pruim (Gedroogde...)
  • 30 cl Kokosmelk
  • 300 mll Bouillon (Groenten...)
  • 2 cm Gember
  • 1/2 el Olijfolie
  • 2 tl Kurkuma
  • Peper (van de molen)
  • zout
Bereiding :
  1. Schil de pompoen, snij hem in stukken.

  2. Schil de wortelen, snij ze in rondjes.

  3. Schil de gember, snij hem in plakjes.

  4. Snij de kip in blokjes en roerbak ze in de olie. Kruid met peper en zout, neem ze uit de pan.

  5. Roerbak de wortelen, gember en pompoen.

  6. Voeg de pruimen, kip, kokosmelk, bouillon en kurkuma toe. Laat 15 minuten sudderen.

  7. Kook ondertussen de rijst gaar.

  8. Breng de pompoencurry op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.