Kook de sluimererwten beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Pel de tomaten en concasseer ze.
Snijd de ui in ringen, de ananas in blokjes en de gember fijn. Bak alles aan in arachideolie. Roer regelmatig en laat de ui niet verkleuren. Strooi currypoeder over het gerecht en laat nog even meebakken. Bevochtig met kokosmelk en visbouillon, laat dit 10 min. zachtjes koken en dik de saus met blanke roux. Smaak af met peper en zout.
Stoof de fijngesneden sjalotten aan in weinig boter en voeg er de rijst aan toe. Bevochtig met visbouillon en kook de rijst gaar onder een deksel. Houd warm.
Kruid de pollakfilets voldoende en bak ze kort mooi bruin in een anti-kleefpan. Verwarm de sluimererwten en tomatenblokjes opnieuw in de saus.
Schep de groenten en saus op warme borden en verdeel de vis. Versier met verse blaadjes koriander en serveer met rijst.