Plattekaastaart met confituur van perziken

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 Kaas (Platte...)
  • 100 g Suiker
  • 2 dl Room
  • 5 Ei (...dooiers)
  • 100 g Maïzena
  • 5 Ei (...witten)
  • 100 g Suiker
  • 1/2 Citroen
  • 1 Bladerdeeg (Vel...)
  • 6 el Confituur (Perziken...)
  • Bloemsuiker
  • Grand Marnier
Bereiding :
  1. Meng de plattekaas met 100 g suiker, room, eidooiers en maïzena tot een gladde massa.

  2. Klop de eiwitten halfstijf en doe er 100 g suiker bij, klop verder tot ze stijf is en meng ze samen met wat citroensap door de plattekaas.

  3. Beboter een taartvorm of gebruik boterpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik het met een vork en bestrijk met een dun laagje (4 el)confituur van perziken.

  4. Stort er het plattekaasmengsel in. Bak de taart gedurende 20 à 30 minuten in een oven van 200°C.

  5. Haal de taart uit de bakvorm en leng de overige confituur aan met weinig water en enkele druppels Grand Marnier

  6. Bestrooi 4 borden met bloemsuiker. Snij de taart in porties en plaats ze op een spiegel perzikenconfituur.