Pizza Margherita

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Pizzadeeg
  • 150 gr Mozzarella
  • 100 gr Tomaat
  • bld Basilicum
  • Oregano
  • Look
  • 3 el Olijfolie
  • Kaas (Parmezaanse...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Laat het deeg voldoende rijzen onder een natte handdoek. Strooi eerst wat bloem en rol het uit met een deegrol of met de hand.

  2. Snijd de mozzarella in stukken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel mozzarella en tomaten over het pizzadeeg. Doe er weinig look bij en strooi er oregano over. Kruid met peper en zout.

  3. Bak de pizza gedurende 15 – 20 min. op 250° C.(voorverwarmd). Serveer op een warm bord met snippers basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

  4. Tip
  5. Enkele klassiekers :
    Pizza al proscuitto : rijpe tomaten, ricotta, gekookte ham.
    Pizza ai formaggi : rijpe tomaten, provolone, Parmezaan, gruyère, pecorino.
    Pizza alla Napoletana : rijpe tomaten, ansjovis, mozzarella ,oregano.
    Pizza alla cipolle : rijpe tomaten, uien, ansjovis, olijven, kappertjes, basilicum.