Pickles (Belgische)

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 60 minuten Kook- of Baktijd: 24 uur Totale tijd: 25 uren
Calorieën 52
Ingrediënten :
  • 1 Bloemkool
  • 2 Wortel
  • 75 gr Maïzena
  • 110 gr Suiker
  • 2,5 dl Water
  • 6 el Mosterd
  • 250 gr Zout
  • Peper (Cayenne...)
  • 1 takje Tijm
  • 25 gr Kurkuma
  • 500 gr Ui (Zure...)
  • 500 gr Augurk
  • 2,5 dl Azijn
Bereiding :
  1. Snijd de bloemkool en de wortelen in kleine blokjes. Leg een laag van de groenteblokjes in een schaal en bestrooi overvloedig met zout. Werk zo laag voor laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Plaats de schaal 24 u afgedekt in de koelkast.

  2. Spoel de groenten af en gaar ze kort (5 min.) in kokend water met de cayennepeper en het takje tijm.

  3. Voeg hierna de suiker toe en roer door. Voeg daarna ook de augurken en zure uitjes toe en tenslotte de mosterd, de azijn en de kurkuma. Roer om.

  4. Los de maizena op in het water en voeg toe. Roer goed om en laat alles 10 min. doorkoken op een middelhoog vuur. Laat volledig afkoelen.

  5. Doe de pickles in gesteriliseerde bokalen en bewaar in de koelkast.