Perencake

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Peer
  • 2 Ei
  • 175 g Bloem (Zelfrijzende...)
  • 100 g Suiker
  • 100 mll Melk
  • Boter
Bereiding :
  1. Breek de eieren en klop schuimig met de suiker.

  2. Voeg daarna de melk en vervolgens ook de gezeefde bloem toe.

  3. Neem 3 peren, snij ze in 4, verwijder het klokhuis en schil ze. Snij de kwartjes vervolgens in dobbelsteentjes en meng die onder het beslag.

  4. Vet een bakvorm in en stort het perenbeslag hierin.

  5. Neem de 4de peer, snij in 4 stukken, verwijder het klokhuis en de schil. Snij vervolgens in partjes.

  6. Schik de partjes bovenop de cake.

  7. Strooi vervolgens een (niet te) dun (maar zeker ook net te dik) laagje suiker over de perenpartjes,

  8. Tenslotte nog enkele kleine klontjes boter over de gesuikerde perenpartjes verdelen en het geheel kan de oven in.

  9. Bak gedurende 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven (check de baktijd want elke oven is wat anders, gebruik de truc met de breinaald om te zien wanneer je cake klaar is om uit de oven gehaald te worden).